המפגשים מתקיימים מדי שבוע במרכז "סוסים מטפלים" הנמצא בחוות סוסים בעמיקם .
מפגשים קבוצתיים מתקיימים בקבוצות קטנות, כל מפגש עורך כשעה ורבע ומורכב מפעילויות עם הסוסים כגון למידה, שיחה, דיון והמשגה של תכנים העולים במפגשים.
מרכז "סוסים מטפלים" במושב עמיקם- נמצא בחוות סוסים בהם סוסים המורגלים לפעילות עם אנשים וציוד רלוונטי לפעילות עם הסוסים. קיים חדר לימוד עם ציוד נדרש ללמידה ומשחק ובו מטבחון כמו כן ישנו מועדון חיצוני להתכנסות, שירותים, ואזורי טיפול ועבודה במרחב החווה.
אשת סוסים משחר נעוריה, רוכבת מקצועית ותחרותית בעברה בתחום המקצועות האולימפיים עם ידע וניסיון עשיר בעבודה עם אנשים בסביבת סוסים. כמו כן ניסיון טיפולי עשיר פרטני וקבוצתי עם מגוון אוכלוסיות, ילדים נוער ומבוגרים, עבדה במגוון מסגרות בטיפול קבוצתי הנעזר בבעלי חיים וסוסים בפרט, לרבות חוות קבליירו בפארק רמת גן, מרכז רפואי "שהם" פרדס חנה, כפר הנוער והילדים נווה אלישע גבעת עדה, כלא הדרים בית סוהר השרון, כפר נוער נווה הדסה בתל יצחק ובית ספר תלי אלונה בעמיקם.
עבודה חינוכית טיפולית הנעזרת בסוסים ללא רכיבה, המבוססת על תקשורת אדם-סוס דרך מתן משימות המייצרות אינטראקציה עם הסוסים ומציאת דרכים אפקטיביות ליישומן.
ההתמקדות אינה ברכיבה אלא בשימוש בפעילויות המשלבות סוסים ואשר דורשות מהמשתתפים להפעיל מספר מיומנויות: תקשורת לא מילולית, אסרטיביות, חשיבה יצירתית ופתרון בעיות, מנהיגות, לקיחת אחריות, תכנון, עבודה בשיתוף פעולה ויצירת צוות תפעולי.
סוסים בטבע הם חיה פראית, נרדפת אשר שורדת בזכות היותה ערנית ותכליתית לגבי תגובותיה ושפת גופה. לסוס חושים הישרדותיים מאד חדים אשר נשמרו לאורך מיליוני שנים ומופיעים גם אצל הסוסים המבויתים בני זמנינו.
באינטראקציה עם האדם, הסוס מסוגל לחוש ולקרוא מצבים אצל בני אדם דרך שפת גופם גם כאשר האדם אינו מביע אותם מילולית.
הסוס מגיב לתחושות שהאדם משדר בצורה מידית ב"כאן ועכשיו" ובכך משקף למטפלים את מצבו הרגשי והפיזי של אותו אדם.
התגובות של הסוס אינן שיפוטיות, והן נעדרות דעות קדומות מכוון שכפי שהזכרנו התגובות נמצאות על רצף של דפוסי התנהגות הישרדותיים עתיקים מאד.
שיטת ההתערבות מאפשרת למגוון אוכלוסיות לבטא בדרכים מילוליות ולא מילוליות את עולמם הפנימי, היא מאפשרת לשקף עבורם את מצבם כיחידים או כחלק מקבוצה, היא מאפשרת להם לחוות העצמה ומסוגלות, היא פותחת פתח לכישורים חדשים שנרכשים במהלך התהליך ויותר מכל מאפשרת להם ללמוד הרבה מאד על עצמם.
היכולת לבצע משימות ולהצליח בהם, כאשר העבודה היא עם חיה גדולה, זרה ושונה ממה שהאדם רגיל בחיי היום יום, הופכת את התהליך לעוצמתי במיוחד.
אנשים וקבוצות המשתתפים בסדנאות הללו אינם נדרשים לידע קודם בסוסים, וגם אנשים מתוך עולם הסוסים שמשתתפים בסדנאות הללו למדים הרבה על עצמם ויוצאים נשכרים מהתהליך.
מכוון שסוסים חיים בעדר וניחנים במאפיינים עדריים: בעלי תפקידים, היררכיה, השפעה הדדית, ויחסים מגוונים, עבודה עמם ועם קבוצה של אנשים מאפשרת קרקע פורייה לעבודה בנושאים של שיתוף פעולה, מנהיגות , תקשורת ויחסי כוחות מתוך השיקוף המתבקש בסיטואציות שנוצרות באופן ספונטני בתהליך.
לאורך שנים של עבודה עם קבוצות של נוער בסיכון, מבוגרים, ילדים ונוער בכלל בחוות סוסים, מודל העבודה שלי הוכחה כיעילה והניבה תוצאות הנראות בשטח.